
CAROLIEN DE BOER-prijs 2025
Het bestuur van de Stichting Caro*Nome wil inschrijvingen verwelkomen voor de
CAROLIEN DE BOER-PRIJS 2025
De prijs is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan vernieuwende samenwerkingscompetenties binnen de (decentrale) overheid.
Initiatieven kunnen betrekking hebben op een individuele bijdrage (scriptie, essay, onderzoek), maar ook organisaties kunnen ideeën aandragen die betrekking hebben op samenwerking overheid/burger en projecten over de grenzen van overheidsorganisaties.
De prijs bedraagt een eenmalig bedrag van € 2.000.
Het bestuur van de Stichting laat zich bijstaan door een deskundige jury onder voorzitterschap van prof. Geerten Boogaard, hoogleraar decentrale overheden en houder van de Thorbeckeleerstoel.
De toelatingscriteria en spelregels staan hieronder.
Inzendingen kunnen vóór 15 februari 2025 worden gericht aan het bestuur, via een email aan bestuur@caronome.nl
Desgewenst kan per mail of telefonisch meer informatie worden verkregen bij de voorzitter van de stichting Herman Sietsma. Stuur een e-mail aan bovenstaand e-mail adres wanneer u een telefonische afspraak wilt maken.
Spelregels voor deelname aan de Carolien de Boer-prijs 2025
1. De prijs is ingesteld door het bestuur van de Stichting Caro*Nome en heeft tot doel het voor het voetlicht brengen en belonen van bijdragen aan de kwaliteit van het openbaar bestuur, specifiek de verbetering van de samenwerkingscompetenties van decentrale overheden (provincies, gemeenten, waterschappen).
2. Initiatieven kunnen zijn een individuele bijdrage (scriptie, essay, onderzoek), maar ook organisaties kunnen bijdragen aanleveren die gaan over samenwerking tussen overheid/burger en op projecten die de grenzen van overheidsorganisaties overschrijden.
3. Qua inhoud kunnen inzendingen betreffen de juridische, bestuurskundige, organisatie/veranderkundige en/of sociaal-psychologische aspecten van samenwerking van en tussen provincies, gemeenten en waterschappen, maar ook de samenwerking op regionaal of lokaal niveau met andere publieke organisaties zoals woningcorporaties, onderwijs- en zorgorganisaties en met burger-organisaties zoals wijk- en buurtorganisaties e.d.
4. De prijs bedraagt een eenmalig bedrag van € 2.000, vrij te besteden door de winnaar
5. Het bestuur laat zich bij de toekenning bijstaan door een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de academische wereld, de overheid en het vakgebied veranderkunde;
6. De inzendingen zijn vormvrij: zowel scripties, essays, onderzoeksvoorstellen als beschrijvingen van best practices kunnen in aanmerking komen. Inzendingen die in de Nederlandse taal zijn opgesteld hebben de voorkeur. Van langere documenten/ rapporten ((>10 blz. A4) wordt een samenvatting van max. 1 A4 mede aangeleverd.
7. De jury komt binnen een maand na sluitingsdatum tot een advies aan het bestuur, waarna het bestuur per omgaande besluit. Het besluit en de winnaar van de prijs wordt bekend gemaakt via de vakpers en de website van de Stichting.
8. Het bestuur kan besluiten om aan de winnende inzending een themabijeenkomst of symposium te wijden, ter verdere verspreiding van de inhoud van de prijswinnende inzending.
9. De algemene criteria voor beoordeling zijn:
a. Mate van innovatie/vernieuwing in ingezonden bijdragen;
b. Mate waarin het thema, de aanpak en het resultaat van de bijdrage aansluit bij de werkwijze en stijl van de naamgeefster van de stichting Caro*Nome;
c. Mate van innovatie/innovatie bij bewezen toepassing van samenwerkingsarrangementen conform artikel 3;
d. Mate van originaliteit van beschreven ideeën of praktijken;
e. Mate van toepasbaarheid in het decentrale bestuur.
10. De prijswinnaar gaat akkoord met publiciteit rond de inzending, zowel over de inhoud van de inzending als het proces van de prijsvraag. Over de toekenning van de prijs is geen discussie. Wel wordt door het bestuur vakmatige uitwisseling van de ideeën en de aanpak uit ingezonden bijdragen aangemoedigd.

Lancering Stichting Caro*Nome
Lancering Stichting Caro*Nome
Openingsbijeenkomst op het Stadhuis in Utrecht. Op 17 mei heeft beschermvrouwe Burgermeester Sharon Dijksma de officiële opening verricht van de stichting. Het programma omvatte verder een aantal lezingen en een paneldiscussie over het thema ‘samenwerken tussen en met (decentrale) overheden)’.